Välkommen till Herrsektionen och Gentlemen's Tour 2023

“Don’t be too proud to take lessons. I’m not.” //Jack Nicklaus

Gentlemen's Tour 2023 är till ända.

Herrsektionen vill tacka alla spelare, klubb- och banpersonal samt tävlingsledningen som alla har bidragit till att göra 2023 det mest framgångsrika året för Gentlemen's Tour. Totalt medverkade 230 spelare på våra onsdagstävlingar. 17 av 19 tävlingar samlade mellan 90 – 120 spelare. Helt fantastiskt. 

Men det är inget sopm sker av sig självt. Det ligger arbete bakom att attrahera tävlingspartners och att hantera tävlingarna med lottning, scoreinmatning och prisutdelningar.

2023 var första året vi hade en Quiz vid maten inför prisutdelningen och det blev ett uppskattat inslag.

Gentlemen's Tour 2024.

Nu börjar planering och förberedelser inför säsongen 2024. Vill du hjälpa till är du välkommen att kontakta herrsektionens nya ordförande Stefan Wassenius, lämpligast på mejl stefan@wassenius.nu.

Vi behöver alltid fler tävlingsledare som kan hjälpa till med scoreinmatning. Gentlemen's Tour hade aldrig varit vad det är utan sina tävlingspartners. En förstärkning av arbetsgruppen är alltid välkommen för att attrahera nya partners. Arbetsgruppen som sköter kommunikation – nyhetsbrev och herrsketionens hemsida – önskar också förstärkning. 

Alla Gentlemen's Tour tävlingar under 2023 finns på följande plats: /sv/kommitt-er/herrsektion/gentlemen-s-tour

Boka in dina GT-tävlingar i god tid!

Glöm inte att sista anmälningstid är måndagar före kl 12.00.

Ambitionen är att så många som möjligt ska delta på alla våra GT-tävlingar. Målet är att vi snittar över 100 spelare varje gång. Därför är det bra att redan nu notera datumen så du inte missar att anmäla dig. Vi kommer fortsätta med att skicka ut inbjudan och påminnelse till nästa tävling så snart som möjligt efter varje genomförd tävling tillsammans med aktuella nyheter och ställningar i respektive spelform.

Läs mer om regler och förutsättningar i PDF nedan. 

 

Gentlemen’s Match Cup

Kvartsfinaler i respektive grupp är igång. Resultat presenteras efter varje slutförd omgång.

 

Gentlemen’s Tour är något som många golfspelare på Delsjö Golfklubb tycker om. Det bygger klubbkänsla, kamratskap och möjliggör för många att få nya golfvänner. Extra kul är det för alla nya medlemmar som får lära känna andra medlemmar och som får möjlighet att komma in i klubbens gemenskap mycket snabbare!

Detta är något som vi i Herrsektionen vill och försöker bygga vidare på.

Vi ska dock inte underskatta tävlingsmomentet som gör oss till bättre golfare, vilket gör livet i sin helhet mycket roligare när man kommer hem efter en bra dag på banan. Och när det inte går så bra, (vilka är rätt ofta för mig och säkert många andra) så är det ny dans, ny chans veckan efter! Kan det finnas ett bättre sätt att skapa kamratskap, engagemang och spänning inom golf? Självklart finns det det, men inte för oss vanliga dödliga golfare! Att vinna Order-of-Merit är det få förunnat (själv har jag bara klarat det en gång – hittills!).

Vi kommer ha trevliga prisutdelningar ca kl 21:00 varje deltävling vilket ger dig möjlighet att umgås, skratta och äta en god bit mat till mycket fördelaktigt pris.

Våra kära tävlingspartners kommer bidra med spännande priser till våra prisbord, vilket gör det extra roligt att vinna! Givetvis har vi eftertraktade prischeckar från Delsjö Golfkrog, Innesvingen och flera andra tävlingspartners samt Julskinkorna med glögg från Allmans Charkuteri är numer en tradition! Vi fortsätter i samma anda som tidigare gällande utlottning av Tävlingspartnerpriser. Om vinnare inte närvarar vid prisutdelningen så kommer dessa fina priser att lottas ut.

I år etablerar vi vår nya GT Winter Match Challenge 23/24!

Visst är det tråkigt, efter att man varit med på årets final med shotgun och middag, att spela och träna golf tills nästa års GT-tour kommer i gång? Man saknar sina golfkamrater och det är knappt man rör klubborna under vintern. Det vi vill ändra på genom att introducera GT Winter Match Challenge 23/24, en matchtävling med max 64 deltagare (eller mer?).  GT Winter Match Challenge 23/24 spelas under nov-mars och du kan anpassa dina speldagar före vissa stopp-datum då resultatet ska anmälas till Conny Persson, vår eminente Tävlingsledare för vår ordinarie GT Match Cup. Om deltagarantalet blir stort kanske vi spelar i två klasser?!
Du kommer spela dina kvalificerings- och slutspelsmatcher på World of Golf i Västra Frölunda. Där får du spela på olika ”Bucket list-banor” som du kanske aldrig kommer att göra i verkliga livet!? 
Varför inte skaffa Appen ”Toptracer Range” via Appstore och börja träna redan nu?

Mer information om GT Winter Match Challenge 23/24 kommer senare under säsongen och anmälningsavgiften är preliminärt 200 kr. Det enda du betalar utöver anmälningsavgiften är bollarna när du spelar dina matcher.

OBS! GT Winter Match Challenge är öppen för både damer och herrar med hcp upp till 36.