Tidigare vinnare och lite historia om Gentlemen's Tour

2011 spelades det onsdagsgolf för herrar med ett falnande intresse. Det var inte fler startande än att lottning innan första start hade varit möjligt på övningsgren vid 1:ans tee. Vad det var som fick John Norling och Tomas Insulander att till slut ta tag i det, är kanske idag glömt, men inför säsong 2012 så möttes vi spelare av reklamaffischer om Gentlemen's Tour, en ny typ av onsdagstävling. Priserna skulle blir bättre, sponsorerna fler och även spelarna blev fler. 61 spelare i A-klassen startade minst en tävling under året. I B-klassen var det 56 st. 3 år senare hade tävlingen växt till ca 160 startande i båda klasser.

Primum Praesidem

Tomas Insulander – ordförande i Herrsektionen och grundare av Gentlemen's Tour tillsammans med John Norling, marknadsföringsguru och idéspruta. Tomas ledde sektionen under perioden 2012 – 2015.

Praeses honorarius

Thomas Abrahamsson – vår egen professor som tog över ansvaret inför säsongen 2016. Skötte Gentlemen's Tour med bravur fram till och med 2022, då han lämnade över stafettpinnen. Är promoverad till Hedersordförande för Herrsektionen och Gentlemen's Tour.

Agens Praeses

John Norling – nuvarande ordförande i Herrsektionen – hade stor del i uppstarten av Gentlemen's Tour. Då som nu svarade John för idéer, affischer, marknadsföring och framförallt kontakter med tävlingspartners.

Vinnare 2012

I A-klassen segrade Conny Grönlund, Primum champion.

I B-klassen stod Mats Lakander som segrare, tidigt i sin golfkarriär. Mats strävar på än idag och har till årets säsong arbetat extra mycket med svingen som lagt till närmare 30 meter med drivern.

Vinnare 2013

I A-klassen segrade Conny Grönlund för andra året i rad. Strongt. Conny som numera huserar i Skåne, hälsar tillsammans med Else så gott till alla goa golfvänner på Delsjö GK.

I B-klassen slutade det med att Mats Hedlund var högst upp på OoM, en seger som Mats lever på än idag. 

Vinnare 2014

I A-klassen stod Nils Gabrielsson som 1:a efter jämnt spel och fina placeringar i tävlingar över hela säsongen.

I B-klassen tog Anders Hermansson sin första Tour-inteckning, framför allt efter bra spel under augusti och september-tävlingarna.

Vinnare 2015

I A-klassen stod Hans Ribarits, nuvarande lagkapten för H60-laget, som segrare.

I B-klassen tog Göran Ronelöv hand om bucklan.

Vinnare 2016

I A-klassen vann en av klubbens trotjänare Sonny Larsson efter charmant spel hela säsongen. En värdig vinnare!

I B-klassen kämpade Folke Sahlin helhjärtat för att till slut stå som segrare. Folke är en värdefull medlem i Herrsektionen tillika tävlingsledare.

Vinnare 2017

I A-klassen segrade John Norling, nuvarande ordförande i herrsektionen. Efter flera år i de lägre delarna av tabellen var nu John helt skadefri och då kom Tour-segern.

I B-klassen segrade Johan Ekman, en stabil spelare som fortsätter att placera sig högt upp på våra tävlingar.

Vinnare 2018

I A-klassen spelade Thomas Abrahamsson så bra att han till slut stod som Tour-segrare samtidigt som han ansvarade för Touren. Strongt!

I B-klassen sprang Ingwar Heinrich hem toursegern samtidigt som han var tävlingsledare. Lika strongt det!

Vinnare 2019

I A-klassen tog Dan Olsson sin första inteckning. Dan är en erkänt jämn och duktig spelare med ca 2,5 i HCP. Vinna touren med det låga handikappet är en bedrift. 

I B-klassen segrade Anders Hermansson. Hans andra inteckning efter segern 2014. Missade att kvalificera sig i år till A-klassen. Härligt att geisten finns kvar att förkovra sig och tävla.

Vinnare 2020

I A-klassen, back-to-back, för andra året i rad var Dan Olsson högst upp. 

 I B-klassen segrade Ove Wikström. Hans första inteckning, mer komma ska.

Vinnare 2021

I A-klassen segrade Thomas Larsson efter gediget spel och flera topplaceringar under säsongen.

I B-klassen var det återigen Ove Wikström att stå som Tour-segrare.

Vinnare 2022

I A-klassen segrade Johan Källén, tidigare klubbmästare och nybliven pensionär med tid att träna i mängder. Även Johan är låghandikappare med ca 2 i HCP. En riktig prestation!

I B-klassen var det Ove Wikström för tredje gången i rad. Det är bara att ta av sig kepsen och buga för en sådan insats.

2023

I A-klassen segrade Stefan Laremark till slut efter en hård kamp på avslutningstävlingen med 2022-års vinnare. 

I B-klassen var Roar Bolt-Hansen överlägsen efter fint och jämnt spel över säsongen.